2015. május 21., csütörtök

60. Eurovíziós Dalfesztivál: A győztesek


Az elmúlt 2 napban pellengére állítottuk az összes együttest/énekest/énekesnőt. Megtudhattátok, hogy kik az én személyes kedvenceim. Mint zenész, számomra fontos a zenei események követése. Persze itt nem az elkorcsosult MTV rendezvényeire gondolok, mert azoknak annyi közük van a zenéhez, mint nekem a jódlihoz. Na! Térjünk is a lényegre. Ezen rövidke posztban ismételten felsorolom nektek a személyes kedvenceim, és megpróbálom a lehetetlent (?): megjósolni, hogy kik lesznek az első 5 helyen. 


Knez Audio:  Montenegró aranytorkú énekese. Egy keleties beütésű, mégis a végletekig modern dallal.            



Marta Jandová & Václav Noid Bárta - Hope Never Dies: Csehország brutálisan erős duója egy érzelem-dús dallal felfegyverkezve. 

Nadav Guedj - Golden Boy: Izrael örökmozgó delegáltja egy változatos és pörgős dallal, Nadav szintén bevetette azt a fegyvert amit a montenegrói versenyző előszeretettel alkalmazott a dalában, ez pedig a keleties beütés, ami egy csapásra fantasztikussá teszi az először sablonosnak tűnő dalt. 


Måns Zelmerlöw - Heroes: Miért kell rettegni a svédektől? Hát ezért! Kevés olyan nemzet van, akik mindig erős dalt küldenek, de a svédek ilyenek. Lesz mitől félni biztosan benne lesz a top5-ben. 




Maraaya - Here For You: Szlovén szomszédaink egy fiatal énekesnőt vetnek be. A "Here for you" furcsa elegye Duffy és Amy Winehouse dalainak, ahogy az énekesnő is. Gyanús! Gyanús! A szlovénok feltalálták a klónozást? :D Esélyesnek tartom a továbbjutásra de nem ő a legerősebb. 


Il Volo - Grand Amore: Az olaszoknak nem igazán kell félniük, hisz - lévén benne vannak a Big Five-ban, automatikusan döntősök. De, hogy egy ilyen atombombával felérő férfi triót izzítsanak a női szívek ellen, már bűncselekmény. Biztos vagyok benne, hogy jövőre sem kell messze mennünk, amennyiben részt akarunk venni a versenyen. A Grand Amore című dalt 3 hónap alatt több mint 25 millióan nézték meg, azt hiszem itt nem igazán kell majd találgatni. 2016-ban Olaszország fogja rendezni az Eurovíziós Dalfesztivált! 

Elina Born & Stig Rästa - Goodbye to Yesterday: Az észtek nagyon szeretnének Dalfesztivált rendezni, az egyik legerősebb dal, de az olaszokat nem fogják lenyomni. A top5-ben viszont biztosan bent lesznek. 


Genealogy: Face the Shadow: Örményország összeválogatott össznépi együttese. Ütős dal, nem lepődnék meg, ha bekerülnének a top 5-be. 


Bojana Stamenov: Beauty Never Lies: A szerbek Tóth Vera hangjával és Adele lendületességével felszerelkezve bombát robbantottak az elődöntőben, abszolút esélyes a top5-re. Ráadásul nem akármilyen üzenete van a dalnak. Imádom! 


Uzari & Maimuna: Time: Á a másik kedvenc danszolós zeném! Imádom! Time is like a thunder á hááá áá. :D Ütős dal, talán dobogós is? A srác egyébként orosz, de a fehér fajtából, na! Szóvicceket félretéve: Fehéroroszország. 



Polina Gagarina - A Million Voices: A Krím után most az Eurovíziós Dalfesztiválra pályáznak? Féltem attól, hogy Polinat pusztán a nemzetisége miatt kifogják fütyülni, ami szerintem gusztustalan lett volna! Mert tavaly már megcsináltak a két ikerlánnyal... Na de politikát félretéve, az oroszok szintén egy ütős dallal készültek, aminek nem kis utó-üzenete van. Esélyes a top5-re, de nem a legerősebb. Minden esetre okozhat még meglepetéseket. 


Voltaj - De la capăt (All Over Again):  Cápás román szomszédaink elővettek egy megható és szomorú témát amire ügyesen felépítettek egy iszonyat jó dalt, habár a román részből egy kukkot sem értek, mégis nagyon a szívemhez nőtt. Őszintén szólva nem lepődnék meg, ha minimum az első 10-be bekerülne. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése